Startdienst "Het Goede Leven" Startdienst "Het Goede Leven"

Startdienst seizoen 2020-2021

Zondag 13 september, 10:00 uur is de gezamenlijke Startdienst van de Kloosterkerkgemeente Ten Boer - Woltersum - Sint Annen en de Protestantse Gemeente Garmerwolde - Thesinge - Stedum - Ten Post. Normaliter een gezamenlijke dienst in een van de beschikbare kerkgebouwen. Maar dat is niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Daarom wordt de dienst gehouden in 2 gebouwen, resp. de Kloosterkerk in Ten Boer en de Gereformeerde Kerk in Stedum. Maar toch is het een gezamenlijke dienst: dezelfde liturgie, hetzelfde begintijdstip en (gedeeltelijk) dezelfde voorgangster. In de ruimte zijn we gescheiden, maar in de tijd zijn we één.

Maar ook bij deze opzet is het helaas niet voor iedereen mogelijk om live aanwezig te zijn. Daarom worden beide diensten ook over het internet uitgezonden via kerkomroep.nl. Vanuit de Kloosterkerk alleen het geluid, vanuit Stedum beeld en geluid.

Halverwege de dienst is een filmpje ingelast waarin gemeenteleden iets vertellen over Het Goede Leven, het jaarthema. In de liturgie van de dienst komt een link daar dit filmpje te staan.